Les assasins

Idag åkte jag in till St. Michel för att njuta av min ledighet. Jag gick förbi en bokaffär som sålde allt från nytt till gammalt, och då hittade jag världens finaste böcker för 2 kr styck.
 
 
Blev helt till mig av att det kunde vara så billigt. Önskade att jag kunde köpt fler, men de är ju inte precis fjäderlätta och mitt bagage hem lär ju inte vara legalt. Men tänk så fint att ha dessa i min lägenhet bredvid min kandelaber, åååh. Den svarta boken heter Les assassins, vilket betyder mördarna, typ. Passande bra med ett kolsvart skinnfodral. 

Enfin

Jag är vid liv! Knappt! 
Idag gjorde jag min sista tenta innan lovet, ja eller till och med nästan innan friheten. Som sagt fem tentor, två uppsatser och två presentationer på två veckor. Jag är så jäkla stolt över mig själv att jag faktiskt har orkat mig igenom skiten. Jag kan även konstatera att jag hatar det franska skolsystemet och jag längtar definitivt tillbaka till Lunds universitet. Inte bara kursmässigt, kompetensmässigt, hygienmässigt men också byråkratimässigt. KRÅNGLIGT det är vad Frankrike är. 
 
Det lustiga är att efter man har gjort sin final så ska man fortfarande gå på sista lektionen veckan efter. Öhh ingen logik i det, så jag sa tack och hej, kom på en bra ursäkt att skolka och lämnade universitetet efter tentan. Alla barn, jag är inget bra omdöme i det här fallet men fy tusan vad jag inte orkade med min dagislärare i franska som får oss att leka lekar och låtsas att vi är läkare. Så jag tog metron till Champs Elysees och köpte en tröja, leggings och en halsband. Pratade franska med butiksbiträdet- frågade om jag fick lukta på en hudkräm, och den franskan var det  jag behövde använda för att matcha den missade franskalektionen. Nu ligger jag hemma i sängen och känner hur den vanliga efter-stress-tenta-förkylningen håller på att sätta klorna i mig. Men den får vänta, för ikväll ska vi ut i Parisnatten och dricka vin. 
 
Här får ni dessutom en liten bilduppdatering från de senaste två veckorna. Igår och i onsdags var det 24 grader och klibbigt som sjutton, men nslår det blad på träden och blommor överallt och åh jag har lov.
 
Frukost i vårsolen.
 
 
 
 
 
 
Rosé både onsdag och torsdagkväll på takterassen i 18 grader klockan elva. 

Vendredi soir

 
Den här veckan har jag nu avverkat tre tentor, en presentation och en uppsats. Tåget var inställt, metron var blockerad och det regnade ute. Så när jag klockan halv sju kom hem efter min franskatenta så höll jag på att bryta ihop, för i väskan väntar ännu mer plugg och en förjävla mikrotenta jag förmodligen kommer få underkänt på. Så då tänkte jag att eftersom jag inte kan leva det parisiska livet ikväll, kan jag i alla fall leva som en fransyska. 
 
Ett glas rött vin och matte! Blev alldeles fnissig och busig inombords när jag hällde upp vinet. Så här får man ju inte göra, fast jo i Paris får man verkligen göra det, och om någon förtjänar det - c'est moi. 
(mamma och pappa ni kan vara lugna det är bara ett glas, flaskan avslutar jag nästa vecka då jag har sommarlov!!)