Mon anniversaire

Joyeux anniversaire à moi! 
Har tillbringat min 22:a födelsedag på Champs Elysees i hällregn där jag köpt 750 gram chokladpraliner till min krävande familj hemma i Sverige. Har oavsiktligt ätit en macka med kyckling då jag faktiskt beställde med bacon. Uhhh ingen trevlig upptäckt då jag inte längre äter kyckling. Men jag fick smaka en mörk chokladpralin med karamellsmak i väntan på att min chokladask skulle plockas ihop, så jag överlevde. 
 
Igår åkte Lovisa hem efter fem dagar här i Paris. Vi var på Disneyland i söndags och skrek oss hesa i Space Mountain, som för övrigt är fenomenalt rolig med tre loopingar och kittlingar i magen stup i kvarten, allt dessutom i mörker. 
 
Den börjar med att man skjuts upp i en kanon, där tappade jag säkert halva min röstkapacitet.
 
Post-pic
 
 
Vi åt pizza en dag. 
 
Åkte till Sacre Coeur där de fruktansvärt jobbiga försäljarna hänger som försöker ta tag i ens arm för att tvinga på en ett fult armband. Jag blängde på en av dem som sedan skrek efter mig att jag var en kines. Vet inte riktigt vad han ville uppnå med det. 
 
Ikväll ska jag fira min födelsedag tillsammans med mina vänner här i Paris! 22 i Paris känns inte helt fel.
 

oui oui

De senaste dagarna har skildrats av middagar, bio, museum och shopping med vänner. Jag är äntligen frisk, snorar en aning men annars mår jag bra och är glad. Har varit på internationellt knytkalas där jag gjorde en svensk jordgubbstårta, fick äta köttbullar, spanska empanadas och kinesisk wok! Igår var jag på Invalides och såg Napoleons grav. Snacka om storhetsvansinne, både han och graven. Gick senare på bio med vänner och såg Hannah Arendth. Definitivt ett måste för alla smygfilosofer samt bara en väldigt allmänbildande film om filosofi och andra världskriget. Filmen var mestadels på tyska, med fransk undertext vilket jag verkligen inte var beredd på. Men jag överraskade mig själv med att förstå i princip allt, på franska såklart, tyska kan jag inget om.
 
På kvällen träffade jag Frida, en av två vapendragare jag haft sedan bebisben. (Ida vi saknade dig!!) Vi lagade middag, drack vin, skämtade om varandras familjer och tittade tillbaka på våra glory days med hemmagjorda videor och tältning ute på gården.
 
Om en timme kommer Lovisa hit! Detta blir vår andra gång i Paris och jag är så föväntansfull och rastlös att jag bara går runt och äter choklad.
 

Paris Paris

Nu återstår det endast två veckor av min Parisvistelse. Väldigt sorgligt på många sätt och vis, men ändå väldigt skönt. Det bästa med att komma hem till Sverige är nog alla svenska bakterier. Här drar jag på mig tonvis med nya bakterier som bara gör mig sjuk. Metron är ju rena rama döden om man har ett dåligt immunförsvar. Så med sjukdomar, allergi, troligtvis en liten matförgiftning, höftont, inflammerad käke ser jag fram emot den svenska bakteriekulturen. 
 
Något annat är tvättmaskinerna. Tack och lov behöver jag inte betala 3 euro PER MASKIN. Jag behöver heller inte uppleva kortslutning så att kläderna ligger och badar i smutsvatten en timme senare, i maskinen. Jag behöver heller inte hänga upp mina underkläder på elementet och dra på högsta värmen och uppleva en bastu i mitt rum. Eftersom jag inte längre har kvar några mynt och inte har några rena underkläder så kan ni ju räkna ut själva hur min situation ser ut just nu. 
 
Men jag kommer sakna alla fina museum, maten, matbutikerna, boulangerierna. Det mesta, eftersom euron är billig just nu så gör man kap på i princip allt. På onsdag kommer Lovisa och ikväll fixade jag biljetter till Disneyland.
 
Om två veckor åker jag hem, stannar två veckor i Lund, åker upp till Gävle en vecka, åker vidare till Övik i sex veckor för att jobba och bo hos min kaka, åker ner till Gävle i två dagar, åker vidare TILL FILIPPINERNA I TRE VECKOR OCH GÅR PÅ BAL OCH HÄLSAR PÅ KUSINER, åker till Gävle en dag och hämtar resten av bagaget, åker ner till Lund. Phew.