Små människor

Satte bokstavligt talat frukostäggen i halsen när jag läste den hät artikeln på DNs hemsida. 
 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ambulans-vagrade-kora-flykting1
 
Om jag får be en enda sak av er som läser min blogg så är det att läsa artikeln (den är kort), hur jobbigt det än är att kopiera och klistra in, och reflektera över om det här någonsin är okej. 
 
Jag kan ge er svar på den reflektionen på en gång, nej det är för i helvete inte okej. Hur kan man ha samvetet och tro sig ha rätt att förkasta en annan individ på det sättet som skett här? Det är så uppenbart att den här ambulanspersonalen är rasist till den grad att man är beredd att se någon dö. Att se en tonårspojke hoppa från ett fönster och bara se på och tänka att den här individen inte har något som helst värde alls. Jag mår så fruktansvärt dåligt av det här och ni anar inte hur nära gråten jag blir när jag läser om sådana här människor. Att vara flykting är för tusan inte bara att ta en buss från ena delen av Europa till den andra. Du måste förmodligen smugglas ut i en lastbil som är fullpackad av andra människor, där du får sitta i timmar av skräck för att bli upptäckt. Sedan kanske man blir våldtagen eller rånad eller dödad eller tillbakaskickad eller fast i Italien. Eller så får man klamra sig fast under en lastbil i flera timmar i smyg då man inte har pengar att betala lastbilsförare. Tänk er att göra det här som en tonåring när du lämnat din familj i ditt hemland. Tänk er att komma till ett förjävla kallt land som Sverige och inte kunna ett ord svenska, inte ha några pengar alls och förmodligen ha helt fel kläder för temperaturen. 
 
Och så kommer en liten människa och säger till en pojke, som precis fått veta att han ska skickas tillbaka till sitt hemland som han flydde ifrån - av otroligt många anledningar som förmodligen bygger på att det var ett helvete att bo kvar, att han lika gärna kan hoppa. 
 
Jag tänker aldrig någonsin sluta kämpa emot idioter som dessa sjukvårdare. Detta visar också på att rasister finns precis över allt. Så den gången man får en hjärtattack och ringer ambulansen får man se till att vara blond och blåögd som bara den. 
 
 
 
 
Den sista meningen är tänkt som en pik till vår migrationsminister Thomas Billström. För er som tänker att nu är hon inte PK. 

Kommentera här: