Yogafilosofi

Idag fann jag mig plötsligt i en slags filosofisk sfär mitt under yogan, där jag stod på ett ben i tree pose. Till en början var det mest, "dra in magen, in med rumpan, lyft tårna, blunda om du kan, torka svetten". Sedan började jag tänka på vad jag skulle äta när jag kom hem. Efter det slog jag över till att bli irriterad på mig själv för jag inte var lugn och meditativ. Därefter slog det mig att jag borde vara tacksam. Mer tacksam. Över livet, över att jag efter 10 timmars orosväntan har gått vidare till sista delen i en jobbansökan, över att jag ens har mat att tänka på som väntar hemma i kylen, över att jag har pratat med både mamma och pappa samma kväll och att de älskar mig, över att jag har ett element som fungerar som gör att jag inte behöver frysa som stackars tiggare och hemlösa ute på gatan, över att jag har en yoga-crew som svettas bredvid mig och att det är okej om mitt ben hamnar på min grannes matta, över att jag efter 4,5 år kan älska någon mer för varje dag (förstår inte hur det ens är möjligt att klämma ur sig så mycket kärlek), över att jag har valmöjligheter i allt från yoghurt till livsval. Över att jag och Lovisa skulle kunna bli kvantfysiker om vi ville (men det vill jag inte så det väljer jag bort). Sedan var jag tvungen att byta ben och stå på höger ben istället.
 
Efter yogan tackade jag mig själv, min kropp, Gud, mitt samvete, mitt liv för att jag har valmöjligtheten att filosofera, och att jag ibland använder min hjärna till att reflektera över mer än avancerad makroekonomi (som jag för övrigt fick ett A i, OMG!!!!!!) eller binära funktioner. 
 
Har även använt min hjärna till att argumentera för varför jag är 23 för en kund, som utropade högt "MEN HERREGUD!" när han fick höra att jag inte var 18. Kan bekräfta att jag börjar bli ytterst kunnig i den här debatten eftersom den infinner sig minst en gång i veckan. 
 
Over and out.